Mooi vakwerk huis met binnenplaats en wijnbar

Kenmerken

Plaats: Briedel (Moesel) (2801)
Type: (vakantie) huizen
Woonoppervlakte: 130m2
Aantal kamers: 6
Aantal verdiepingen: 2
Verwarming: Olie
Kavel grootte: 189m2
Referentie nr.: 2801
Courtage: 3,57%
Vraagprijs:
€ 145.000
Download brochure
Neem contact op

Afbeeldingen

Omschrijving woning

Dit mooie vakwerkhuis met binnenplaats en wijnbar staat op een kruising met meerdere goed onderhouden vakwerkhuizen op loopafstand van de Moezel in het oude centrum van Briedel. Briedel is een bijzonder fascinerend wijndorpje, en bezit vele mooie vakwerkhuizen. Verdere architectonische hoogstandjes zijn de Himmeroder Hof, het voormalig raadhuis uit het jaar 1615, en de St Martinskirche uit 1800. Deze is zeer de moeite waard om te bezichtigen. De kerk is zeer bijzonder vanwege de mooie plafondschilderingen, en het orgel gebouwd door de beroemde orgelbouwer Stum. Vanaf het plein voor de kerk heeft u een fascinerend uitzicht over de leiendaken van Briedel tot de Uilentoren, een getuigenis uit de oudheid, de stadsmuur van Briedel uit 1400. Ook het mooie dorpsplein de Briedeler fontein in nostalgische stijl versiert met wijn, motieven. De geschiedenis van de beroemde Briedeler wijn. Briedel is kortom een plaats aan de Moezel die men gezien moet hebben. Het romantische plaatsje Briedel is dus ook een echt wandelparadijs. De Briedeler Schweiz een wandelgebied met romantische rotspartijen, mooie uitzichten en goed gemarkeerde wandelwegen. Een pondje verbindt Briedel met zijn wijnranken op de tegenover liggende moezelkant. Vele wijnvelden die met veel liefde verzorgt worden, 160ha. Wijnveld waarvan 70% met de Rieslingdruif. Briedel is dan ook zeer bekend om de grootse wijn/straatfeesten in de maand augustus en september.                                          

Voor meer info: https://www.briedel.de

Indeling:

Kelder: afsluitbare binnenplaats, wijnbar, werkplaats met olieopslag, verwarmingsruimte, wasruimte, extra ruimte.

Begane grond: hal, keuken met inbouwkeuken, eetkamer, woonkamer, badkamer met douche, bad, toilet en wastafel, slaapkamer, werkkamer, aankleedkamer, 2 x gastentoilet.

Eerste verdieping: grote slaapkamer met toilet, grote nog eventueel te benutten ruimte.

Algemeen: Dit mooie liefdevol onderhouden vakwerkhuis uit 1685 met een zéér mooie onder monumentenzorg staande buitengevel is grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd. Dit object wordt verwarmd en van warm water voorzien door een oliegestookte centrale verwarming uit 2010. De deels houten, deels kunstof kozijnen zijn voorzien van dubbelglas.
Door de ligging op 75 meter van de Moezel en op een kruising met meerdere goed onderhouden vakwerkhuizen is dit huis ideaal voor eigen bewoning, vakantiewoning of bijvoorbeeld een galerij of proeverij.
Bij dit huis hoort nog een grondstuk van 188m² aan de Moezeloever.
 

 

Es handelt sich um ein Baudenkmal gemäß § 16 Abs. 5 EnEV 2014 bzw. § 2 EnEV 2014

 

Dieses Gebäude unterliegt nicht den Anforderungen der EnEV.

Omgeving woning


   Een selectie uit ons aanbod:

Huis met garage in dorpskern

Referentie nr. 1881
Plaats: Enkirch
Vraagprijs: € 80.000

Historisch vakwerkhuis met veel karakter (renoveringsobject)

Referentie nr. 2615
Plaats: Pünderich
Vraagprijs: € 49.000

Tussenwoning met Moezelzicht, terras en tuin

Referentie nr. 3269
Plaats: Traben-Trarbach
Vraagprijs: € 79.000
Copyright 2010 Pol & Olde Hensken immobilien GmbH - Impressum / Algemene voorwaarden - Contact - Privacy