Zéér goed onderhouden huis voor 1 of 2 families aan de Moezel

Kenmerken

Plaats: Briedel (3579)
Type: (vakantie) huizen
Woonoppervlakte: 200m2
Aantal kamers: 10
Aantal verdiepingen: 2
Verwarming: Elektrisch
Kavel grootte: 172m2
Referentie nr.: 3579
Courtage: 3,57%
Vraagprijs:
€ 179.000
Download brochure
Neem contact op

Afbeeldingen

Omschrijving woning

Dit zéér goed onderhouden huis staat in een rustig straatje in Briedel op ca. 100 meter van de Moezel. Briedel is een bijzonder fascinerend wijndorpje, en bezit vele mooie vakwerkhuizen. Verdere architectonische hoogstandjes zijn de Himmeroder Hof, het voormalig raadhuis uit het jaar 1615, en de St Martinskirche uit 1800. Deze is zeer de moeite waard om te bezichtigen. De kerk is zeer bijzonder vanwege de mooie plafondschilderingen, en het orgel gebouwd door de beroemde orgelbouwer Stum. Vanaf het plein voor de kerk heeft u een fascinerend uitzicht over de leiendaken van Briedel tot de Uilentoren, een getuigenis uit de oudheid, de stadsmuur van Briedel uit 1400. Ook het mooie dorpsplein de Briedeler fontein in nostalgische stijl versiert met wijn, motieven. De geschiedenis van de beroemde Briedeler wijn. Briedel is kortom een plaats aan de Moezel die men gezien moet hebben. Een romantisch plaatsje met mooie straatjes leuke winkeltjes erg leuk om doorheen te wandelen. Briedel is dus ook een echt wandelparadijs. De Briedeler Schweiz een wandelgebied met romantische rotspartijen, mooie uitzichten  en goed gemarkeerde wandelwegen. Een pondje verbindt Briedel met zijn wijnranken op de tegenover liggende moezelkant. Vele wijnvelden die met veel liefde verzorgt worden, 160ha. Wijnveld waarvan 70% met de Rieslingdruif. Briedel is dan ook zeer bekend om de grootse wijn/straatfeesten in de maand augustus en september.

Voor meer info: https://www.briedel.de

Indeling:

Kelder: mooie grote Gewölbe kelder met karakteristieke eiken ingangsdeuren.

Begane grond: Hal met trapopgang, eetkeuken met 2 jaar oude inbouwkeuken, voorraadkamer, tussenkamer, 2 jaar oude moderne badkamer met bad, douche en toilet, was- en opslagruimte.

Eerste verdieping: Overloop met massief houten trap, woonkamer, badkamer met douche,toilet en wastafel (2012), slaapkamer, kinderkamer, werkkamer met balkon op het zuiden.

Tweede verdieping: Overloop, bergruimte, tussenkamer, 2 slaapkamers.

Zolder:  via een vlizotrap te bereiken zolder waarvan de vloer geïsoleerd is.

Algemeen: Dit goed onderhouden huis voor 1 of 2 families is in een zéér goede staat van onderhoud. Het huis wordt verwarmd door middel van elektrische (asbestvrije) Nacht Speicher kachels. Verder heeft het hele huis kunststof vensters met isolatieglas. Het in goede toestand verkerende dak is gedekt met echte en (asbestvrije) kunst leien. De kelder en begane grond zijn opgebouwd uit natuur steen en de verdere verdiepingen uit vakwerk, welke aan de buitenkant gestuckt en geverfd is en aan de binnenkant voorzien van een voorzetwand met isolatie. Op de tweede verdieping is het plafond geïsoleerd.
De waterleidingen en elektriciteitsinstallatie zijn op orde en op de begane grond zijn alle leidingen kompleet vernieuwd. Het huis en terras hebben de gehele dag zonlicht. Verschillende meubels kunnen eventueel overgenomen worden. 

Ausweistyp: Energiebedarfsausweis
Energieträger: Strom-Mix
Baujahr: 1613 – Umbau ca. 1984
Endenergiebedarf: 249,1 kWh/(m².a)
Energieeffizienzklasse: G

Omgeving woning


   Een selectie uit ons aanbod:

Nette tussenwoning met dakterras in Traben Trarbach

Referentie nr. 4638
Plaats: Traben Trarbach
Vraagprijs: € 149.000

Karakteristiek huis met 3 garages, terras en tuin aan de Moezel in Zell- Merl

Referentie nr. 4353
Plaats: Zell Mosel
Vraagprijs: € 250.000

Mooi, modern, levensloopbestendig vrijstaand huis met grote tuin en garage

Referentie nr. 4634
Plaats: Mesenich (Mosel)
Vraagprijs: € 439.000
Copyright 2010 Pol & Olde Hensken immobilien GmbH - Impressum / Algemene voorwaarden - Contact - Privacy