Koopovereenkomst

De koopovereenkomst, notariële vastlegging en inschrijving in het eigendomsregister.
Een nieuwbouw woning of een bestaande woning, wooneigendom kan juridisch alleen in combinatie met een stuk grond verworven worden. De opstal is altijd een belangrijk onderdeel van een stuk grond. Wie een stuk grond koopt, verwerft daarmee automatisch ook het zich daarop bevindende opstal (gebouw). Het stuk grond is desondanks altijd het onderwerp van de koopovereenkomst.

Overdracht van onroerend goed kan in Duitsland alleen middels een notariële bekrachtiging. Niet alleen het “Auflassungvormerk”, maar ook de koopovereenkomst zelf moet daarom notarieel vastgelegd worden. Een mondelinge overeenstemming met de verkoper is juridisch niet bindend – anders dan in Nederland! Een eventueel voorlopig koopovereenkomst heeft in Duitsland geen rechtsgeldigheid. De Hollander-Makler begeleid u hand in hand ook hiermee langs alle mogelijke valkuilen.

notariële vastlegging van de koopovereenkomst.
Bij een overdracht van een onroerend goed sluit u bij de Notaris twee overeenkomsten. Een Kaufvertag en een Auflassungsvormerk .Een Auflassungsvormerk,(voorwaarde), en wel voorwaarden die bepalend zijn voor de rechtsgeldigheid van het koopcontract, dat anders dan in Nederland pas wordt onderzocht nadat het bij de notaris is getekend of gepasseerd. Een Spervormerk is één van de voorwaarden welke in het koopcontract zijn opgenomen. Met een Spervormerk komt er een blokkade in het eigendomsregister (Grundbuch) ten gunste van de eventuele koper. De verkoper kan zo tussentijds het onroerend goed niet nog eens overschrijven naar een derde, of er hypotheken op vestigen.
Bewijs van dit spervormerk is een van de voorwaarden welke de notaris schriftelijk bekend gemaakt moet zijn voor hij de fälligkeitsmitteilung en betalingsvordering kan/mag doen.

De Hollander-Makler overhandigt u op voorhand een ontwerpcontract. Daarin kunt u dan controleren of de prijs, de ligging, de inrichting, het aantal vertrekken en de andere overeengekomen zaken in overeenstemming kloppen. Bevat de ontwerp – akte ongerijmdheden of onduidelijke regelingen, dan heeft u nog de tijd dit (onder begeleiding van de Hollander-Makler) met de notaris te regelen.

“Voorlopige” koopovereenkomst
In Nederland wordt vaak een financieringsvoorbehoud in de voorlopige overeenkomst opgenomen. Lukt het koper niet binnen een bepaalde termijn de financiering zeker te stellen, Kan hij/zij afzien van de overeenkomst.

Omdat in Duitsland geen voorlopige koopovereenkomst wordt gesloten wordt U geacht al of niet met hulp van de Hollander-makler, te kijken of U al of niet met een financiering in staat bent om het door U gewenste onroerend goed te kunnen kopen.

Indien uw financiering nog niet zeker gesteld is kunt u eventueel ontbindende voorwaarden overeenkomen. Deze wordt normaal gesproken aan een bepaalde termijn verbonden, zodat de koper die de financiering niet rond kan krijgen tot een bepaalde datum de koopovereenkomst kan ontbinden. Ontbindt hij, wat overigens niet door het verstrijken van de termijn gebeurt, maar alleen door een overeenkomstige verklaring, dan wordt de koopovereenkomst opgeheven.

   Een selectie uit ons aanbod:

Verzorgde B&B met eigenaarswoning aan de Moezel in Brutig-Fankel

Referentie nr. 5662
Plaats: Brutig-Fankel
Vraagprijs: € 399.000

Romantisch stadshuis met dakterras en bijgebouw in Zell (Mosel)

Referentie nr. 5834
Plaats: Zell (Mosel)
Vraagprijs: € 159.000

Vrijstaand huis in prachtige parkachtige omgeving

Referentie nr. 5943
Plaats: Zell-Tellig
Vraagprijs: € 329.000
Copyright 2010 Pol & Olde Hensken immobilien GmbH - Impressum / Algemene voorwaarden - Contact - Privacy