Te saneren monument uit 1743 in Enkirch aan de Moezel

Kenmerken

Plaats: Enkirch (5732)
Type: (vakantie) huizen
Woonoppervlakte: 0m2
Aantal kamers: 0
Aantal verdiepingen: 2
Verwarming: Elektrisch
Kavel grootte: 151m2
Referentie nr.: 5732
Courtage: 1785,-€
Vraagprijs:
€ 30.000
Download brochure
Neem contact op

Afbeeldingen

Omschrijving woning

Dit te saneren monument uit 1743 staat in Enkirch aan de Moezel.  Enkirch is gelegen aan de middelmoezel tussen Traben-Trarbach en Zell. Het dorpje staat bekend om zijn vele vakwerkhuisjes en heeft ca 1.500 inwoners. In het dorp bevinden zich diverse inkoopmogelijkheden, restaurants, wijnlokalen, hotels, verschillende verenigingen, Artsen, etc., etc. Verder zijn er vele wandelpaden en fietspaden.

Indeling:

Op dit moment is er op de begane grond alleen de nieuwe badkamer en de hal. Verder zijn er allen de van het stucwerk ondane wanden. Dit geeft u de mogelijkheid om naar behoefte, rekening houdend met de constructie, het huis in te delen naar een huis met een woonoppervlak tot wel 200m².

Algemeen:

Dit onder monumentenzorg vallende huis uit 1743 is aan een grondige sanering toe, waarvoor verschillende subsidie potjes beschikbaar zijn.Aan de binnenkant zijn volgens de eigenaar de balken vervangen waar nodig is. De vloer onder de reeds nieuwe badkamer is vervangen.Is er een nieuwe meterkast geplaatst en zijn er verschillende leidingen met isolatie voor een centrale verwarming aangelegd,  vele muren ontdaan van het stucwerk, zodat de balkenconstructie zichtbaar is en op de begane grond zijn reeds nieuwe vensters geplaatst met dubbel glas.

„Es handelt sich um ein nicht der Verpflichtung zur Erstellung eines Energieausweises unterliegendes Baudenkmal gem. § 16 Abs. 5 i. V. m. § 2 Nr. 3a EnEV 2014, dass nach § 8 Abs. 1 Nr. 1 i. V. m. § 4 des Denkmalschutzgesetzes Rheinland-Pfalz als unbewegliches Kulturdenkmal geschützt ist.”

Omgeving woning


   Een selectie uit ons aanbod:

Goed onderhouden huis met 2 vakantiewoningen in Zell aan de Moezel

Referentie nr. 5019
Plaats: Zell (Mosel)
Vraagprijs: € 239.000

Schitterende historische B&B in Senheim aan de Moezel

Referentie nr. 5602
Plaats: Senheim
Vraagprijs: € 649.000
Copyright 2010 Pol & Olde Hensken immobilien GmbH - Impressum / Algemene voorwaarden - Contact - Privacy